UV curing

UV Curing

UV curing is een proces waarbij ultraviolet licht en zichtbaar licht worden gebruikt om een fotochemische reactie tot stand te brengen die een netwerk van polymeren genereren.
Deze UV curing module is een onderdeel van een UV curing machine van de klant, dus het is niet een op zichzelf stand product.
Wij kunnen elk model ontwerpen dat bij uw specifieke machine past.

UV Curing module

De module bestaat uit de volgende componenten:

  1. Roestvrijstalen UV Curing Box
  2. Stroomkast
  3. Kabelboom, bestaande uit 2 LED controle kabels
  4. Temperatuur regeling
  5. Ventilator

In de roestvrijstalen UV curing box wordt de UV kracht van boven af opgewekt. De LEDs zijn gelijkmatig verdeeld over het oppervlak, waardoor het een homogeen beeld geeft. Bij een maximale stroom (500mA) wordt 600mW/cm2 gegenereerd op een afstand van ca. 30 mm.

De UV vanaf de zijkant wordt opgewekt door PCBs met een golflengte van 365nm.

De PCBs aan de zijkant zijn opgesplitst in 2 secties voor verschillende doeleinden: grote en kleinere producten.

  • De bovenste 3 rijen van een zij-PCB; deze sectie is voor het grotere product, bijv. >15”. Bij maximale stroom (500mA) is de output ca. 200mW/cm2 bij een afstand van 30mm.
  • De onderste rijen van deze zij-PCB; deze lenzen versmallen de UV stroom naar een smallere straal, zodat er voldoende stroom is bij langere afstanden voor kleinere producten. Output bij maximale stroom (500mA) is ca. 200mW/cm2 bij een afstand van 80mm.

Alles onder controle
De bovenste sectie en de 2 zij-secties kunnen separaat aangestuurd worden. Bij standaard gebruik zal de bovenste sectie gecombineerd worden, afhankelijk van het formaat van de display.

Veilig
De koeling van de UV curing box gebeurt door middel van een radiaalventilator. Het systeem is beveiligd door een ingebouwd veiligheidssysteem.

Het belangrijkste voordeel van het uitharden van producten met behulp van ultraviolet licht ligt in de snelheid waarmee het eindproduct gereed kan zijn voor verzending. Naast het versnellen van productie, wordt het aantal fouten gereduceerd, doordat de tijd waarin bijvoorbeeld stof of vliegjes zich kunnen hechten aan het product, wordt teruggebracht. Hierdoor wordt een hogere kwaliteit van het eindproduct bereikt, evenals meer gelijkmatigheid in eindproducten.

Milieuvriendelijk
UV LED curing units zijn milieuvriendelijk en hebben een grotere energie efficiëntie dan traditionele UV lampen.

En ….
Ze hebben een aanzienlijk lagere gebruikstemperatuur en langere levensduur.

Call Now Button